Thursday, January 19, 2012

Re-visit Bukit Tabur

Tarikh 11/12/11 Plan emergency ke Bukit Tabur..kes x dapat join group satu lagi ke lubuk kawah kerana kekangan kerja.. maka 3 org ahli trekkerz pun buat la plan melepak di bukit tabur sambil layan view atas bukit..


   Jam 9 pg setelah berkumpul dan siap2 maka memulakan la perjalan dari gombak ke bukit tabur.. taman melawati.. plan nak g awal pg tp ntah la ade yg bangun lambat kut rasanye..hehehe.. start lewat pun x per pasal ikut trek terbalik... east ker west trail.. x ambik tau lak.. belasah jer..niat pun nak lepak2 jer so xde la aktiviti sgt nak dibuat just nak kuar kan peluh jer..



   Dlm kul 10 lebih sampai puncak dah.. layan view.. lepas tu lepak kat pot baeknye.. pasang hammock layan tido.. sambil2 tu masak steamboat ngan makan buah tembikai.. mula2 cuaca panas tiba2 hujan turun agak lebat juga.. fly x bawak lak.. nasib ade baju hujan jadi la buat khemah sementara dari kena hujan..






   Lepas hujan berhenti kami try snap gambar guna kamera compact yg baru di beli.. test function2 dia. dah pandai mcm2 posing dan skill kena buat..lebih kurang jam 2 ptg kitorg pun turun.. dan blk tp sblm blk sempat layan cendol ngan rojak sambil bincang2 plan 2012.. last aktiviti sebelum berehat menawan air terjun kerana cuaca yg tidak menentu,, sangat merbahaya untuk meredah kawasan air terjun.. jumpe lagi event di tahun 2012..

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete